trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Idag om en vecka

Publicerad 2018-04-24 14:40:00 i Allmänt,

Idag om en vecka kommer jag nog att vara riktigt nervös. Eftersom jag ska börja jobba dagen efter! Då börjar ett nytt kapitel i den här eländiga trollresan. En resa som varat under några år och mest inneburit sorg och bekymmer.
 
Ibland har jag under resans gång, tänkt att jag är framme vid någon slags ändstation. Jag har tänkt att jag orkar absolut inget mera. Jag har tänkt att jag nästa morgon inte kommer att klara ens att ta mig ur sängen. 
Jag har känt att jag för längesedan har passerat det acceptabla. 
 
På något sätt har jag tagit mig vidare och nu står jag inför utmaningen att börja ett nytt arbete. Att en arbetsgivare tror på min förmåga, efter det jag blev utsatt för av min förra arbetsgivare känns verkligen som en dröm. Mitt självförtroende har varit så långt nere i botten som det kan komma.
 
Min ekonomi har även den varit nere i botten och jag har sett mig själv i framtiden som hemlös, tiggande pengar. 
Något skyddsnät för svaga människor finns verkligen inte i vårt samhälle. Allt är upp till dig själv. Du får det du orkar med. Sen blir du utan.
 
Jag hade 13 cancertumörer i min kropp. Behandlingen var stundtals djävulskt jobbig. Den fortsätter ett antal år till med den hemska medicinen, som ger så mycket biverkningar. Min ena arm är tjock och svullen på grund av lymfödemet. Jag kommer för alltid behöva använda bandage på armen. 
 
Att slippa sorg och ångest kommer att kännas som en enorm befrielse. Att slippa oroa sig för varje morgondag. Att oroa sig för att cancern ska komma tillbaka, är något som varje cancersjuk får dras med hela livet. Det räcker med den oron. 
Det räcker alldeles väl!
 
 
 

Senaste tiden

Publicerad 2018-04-09 13:44:09 i Allmänt,

Det har varit mycket upp och ner den senaste tiden, så jag har inte tagit mig för att skriva här. Har som bekant lite koncentrationssvårigheter och gör inte alltid det jag tänkt eller borde. Gör oftast ingenting istället.
 
Det jag gjorde i fredags var nödvändigt, men definitivt inte roligt. Jag fick min sista behandling med ett medel som ska motverka utveckling av skelettmetastaser. Den här medicinen kan som alla cancermediciner, ge svåra biverkningar. Det var sjätte och sista gången jag fick den och tidigare har biverkningarna varit få.
Icke då den här gången! Jag blev så extremt trött, har sovit nästan hela helgen, men det värsta av allt var nog de vidriga smärtorna i benen. Hade jag haft rätt verktyg, hade jag nog kapat av benen någonstans ovanför knäna. Så ända in i bängen ont har jag haft. 
 
En som förmodligen uppskattade mitt utslagna tillstånd var troligen Kezzi. Han var själv i det närmaste utslagen efter senaste veterinärbesöket i veckan, se bilden nedan.
Han fick åter injektioner med ledersättningsvätska i armbågarna. Tyvärr tycker jag mig inte se någon förbättring, han haltar fortfarande jättemycket. Dock är han alltid nöjd och belåten, han äter och dricker med god aptit. 
Hur hans framtid ska bli, är ett svårt och grymt beslut att ta. Vi ska på återbesök om ett par veckor, hoppas han har bättrat sig till dess.
 
Det ser ut som att jag har ett nytt jobb inom en snar framtid. På en mottagning i Uppsala. Jag får busspendla och tack och lov tycker jag om och klarar av att lyssna på ljudböcker. Nu hoppas jag bara att arbetsförmedlingen, som ska betala ut lönebidrag, inte ställer till något. 
Mötet jag hade i veckan med arbetsgivaren och arbetsförmedlingen var väldigt positivt, så jag tror att allt går vägen.
 
Att jag förlorade mitt förra jobb var nästan en lika stor chock som cancerdiagnosen. Att jag efter att ha gått igenom den svåra sjukdomen med alla tuffa behandlingar, inte skulle kunna tillföra min arbetsgivare något kändes oerhört grymt och tungt.
 
Ett nytt jobb kanske kan ge mig lite självförtroende och värde tillbaka!
 
 
 
(null)
 
(null)
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela