trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Skriver av mig lite ilska ...

Publicerad 2017-12-21 11:35:55 i Allmänt,

Försäkringskassan:
Den 7 november 2016 tog Försäkringskassan beslutet att avslå min ansökan om sjukersättning. Jag begärde genast omprövning och får till svar att det är många som begär omprövning nu och att det kommer att ta tid innan mitt ärende blir handlagt.
 
Den 12 mars 2017 får jag besked att beslutet kvarstår. Då skickar jag in en överklagan. Den 11 april 2017 får jag svar att min överklagan gått vidare till Förvaltningsrätten.
 
Den 19 december 2017 mailar jag till Förvaltningsrätten för att höra hur det går med mitt ärende. Får till svar att de har många ärenden som ligger före och att de just nu arbetar med ärenden som inkom under hösten 2016! Det kommer att ta lång tid innan jag får svar.
 
A-kassan:
När jag fick mitt avgångsvederlag tog A-kassan beslutet att jag tidigast får ersättning från mars 2018. Den 19 december 2017 mailade jag till A-kassan och frågade vilken ersättning som kommer att bli aktuell och när jag ska skicka in första ansökningen.
Får till svar att jag kan få ersättning från vecka 9 2018 och att jag får reda på ersättningsnivån när de fått in ansökan efter vecka 9.
 
Jag påtalar att jag behöver veta ersättningens omfattning så snart som möjligt för att kunna göra en planering. Tänker mig att det kan bli aktuellt att sälja bil och/eller bostad. På det får jag inget svar.
 
Pensionsmyndigheten:
I april 2017 bad jag myndigheten att göra en prognos för mig.
Om jag tar ut pension från januari 2018 blir bruttoersättningen 12 000 kr.
När jag blir 65 år kommer bruttoersättningen bli 11 700 kr.
 
Jag blir så trött! Jag har jobbat och betalat skatt hela mitt vuxna liv. Jag fick cancer, en mycket omfattande och aggressiv sådan, och blir på grund av sjukdomen uppsagd från mitt arbete.
Nu får jag kämpa för varenda krona!
 
 
 
 

En förklaring

Publicerad 2017-12-20 10:58:00 i Allmänt,

Jag hade ett långt samtal med min väninna igår. Vi pratade om det som vi båda visste. Att jag fastnat. Att jag inte gått vidare efter min cancersjukdom. Att orsaken till det är den chock som jag kastades in i, när jag istället borde ägnat tid och kraft åt att ta mig vidare från sjukdomen.
 
Chocken var att jag förlorade mitt jobb. Att det var, som man sade, helt otänkbart att jag skulle få gå tillbaka till mitt jobb. Chocken följdes av en lång process, där det gång på gång hävdades att det inte fanns någon sysselsättning för mig.
 
Den här processen var oerhört ansträngande och till sist gav jag upp. Jag lät dem säga upp mig. Mitt fackförbund ville att vi skulle dra det vidare, men jag orkade inte.
 
Där sitter jag nu. I en obearbetad sjukdomsfas. Efter en svår och dödlig sjukdom. Med livslånga komplikationer.
I en obearbetad chockfas efter att ha fått lämna jobbet.
 
Hösten har varit sanslöst tung. Först den misslyckade ögonoperationen. Ovissheten innan jag opererades på nytt.
Sedan den extremt långdragna förkylningen.
Ovanpå det den ovissa ekonomiska situationen.
 
Jag ville bara förklara varför jag verkar så dyster.
 
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela