trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Fåglar och insikter

Publicerad 2017-05-29 10:41:03 i Allmänt,

I takt med stigande ålder förändras ens intressen. I yngre år tror man inte det, men så sitter man där en dag och stirrar på en gråsparv och inser att fåglar är något av det mest fascinerande som finns.
 
Likaså är vädret något som med tiden upptar mångas tankar. Jag funderar mycket över det växlande vädret. Ena veckan är det olidligt varmt, för att nästa vecka övergå till betydligt svalare temperatur. Det kan till och med skifta från dag till dag. Eller timme till timme.
 
Vad beror blåsten på? Jag har i alla fall en känsla av att blåsigheten har tilltagit kraftigt de senaste åren. Det finns teorier såsom skövling av regnskog, som orsak till olika väderfenomen. Vad kan det vara som påverkar vädret så till den milda grad?
 
Som arbetslös hundägare, finns många timmar att fundera över dylika saker under oändliga promenader. Nu är jag på gång att rationalisera hundvandrandet. Jag har beställt en liten vagn. Den kan antingen kopplas på cykeln eller köras som en barnvagn. 
Kezzi, som liksom jag, inte är så fascinerad av höga temperaturer, kan stoppas in i vagnen när han inte ämnar gå. I vagnen kan även viktiga saker som vatten till hunden och kaffe till matte förvaras. 
 
Jag har långsiktiga planer på att utvidga mitt hundpromenerande med kanske ytterligare hundar. Då kan en dylik kärra komma till användning.
 
Sen måste jag meddela att jag kommit till en insikt. En insikt som faktiskt hjälpt mig att gå framåt, rent tankemässigt. 
Arbetsgivare som styrs av härskarteknik och maktmissbruk är låga. Deras beteende är lågt och jag tycker faktiskt uppriktigt synd om människor som ägnar sig åt att sparka nedåt och göra annat uppåt.
 
På onsdag ska jag till onkologmottagningen och diskutera min behandling. Den här antihormonella behandlingen som ska pågå ytterligare många år är verkligen helt knäckande. Jag läser förtvivlade inlägg i olika cancerforum om biverkningar som i allra högsta grad påverkar livskvaliteten. Jag känner igen alla biverkningar. 
Ska det verkligen vara så här? Har medicinen så hög cancerförebyggande effekt att det är värt att må så här dåligt?
 
Hoppas att läkaren är ordentligt påläst!
 
 
 

Konsert, värme och värk

Publicerad 2017-05-24 19:57:58 i Allmänt,

I lördags genomförde vi så den stora konserten. Förutom vår kör med Caroline af Ugglas i spetsen, så medverkade Oscar Zia, Lisa Nilsson, Gatans röster och Rickard Söderberg. Jag tror att det blev en stor succé.
Alla intäkterna, mer än 600 000 kr gick direkt till organistaionen "Ny gemenskap", som arbetar för att förbättra livet för hemlösa och utslagna.
 
Särskilt roligt var det att sjunga med Gatans röster, från TV-programmet Gatans kör och Rickard Söderberg. Förutom en fantastisk röst, verkar han vara en genomsympatisk människa, som alla älskar. 
 
Annars är det jobbigt med ledvärken nu. Värmen påverkar negativt, jag som alltid gillat värmen tidigare. Nu blir jag svullen och får ännu mer värk av värmen.
 
Om jag tar de starka narkotikaklassade värktabletterna, går jag som en sömngångarzombie, som till råga på allt fortfarande känner av värken.
 
Tar jag svagare tabletterna går jag ändå som en sömngångarzombie, eftersom jag inte sover så bra på nätterna då och har hemskt ont. 
 
Doktorn från smärtkliniken ringde igår, men det som han erbjuder är de starka tabletterna och de vill jag inte ha.
 
Jag hörde på en radiodokumentär häromdagen, som handlade om en kvinna med knäskada som blev totalt beroende av de starka tabletterna. Hon gick från läkare till läkare och fick hela tiden nya recept utskrivna.
Smärta är uppenbarligen extremt svårbehandlat, men jag tycker att något alternativ till de beroendeframkallande tabletterna borde tas fram.
 
Något nytt på jobbfronten är det inte. I fredags skulle jag ha gått till en specialhandläggare på arbetsförmedlingen, men fick ett meddelande på morgonen att han var sjuk och att de skulle höra av sig när han blev frisk igen.
 
Jag kollar noga igenom platsbanken varje dag, både lediga jobb här i stan och i grannstäderna. En ansökan har jag skickat in, men inte fått något svar än. 
Det är inte så att det kryllar av jobb för människor i min sits. Jag har både ålder, sjukdomar och funktionshinder emot mig.
 
Jag blir så trött, så trött på allt det här.
 
 
Man tror inte att man ska kunna få sparken på grund av sjukdom, men både jag och många andra har fått känna på att det verkligen går. Värdelösa, är väl det minsta man kan säga om oss drabbade. 
Undrar om arbetsgivare, som utsätter sina anställda för den här behandlingen känner sig nöjda?
 
Imorgon ska jag till barnbarnen på 4-årskalas! De är ljus i den mörka tillvaron!
 
 

Omslag i luften

Publicerad 2017-05-17 19:37:39 i Allmänt,

Hastiga väderomslag, som vi bjuds på nästan varje dag, är inget vare sig för Kezzi eller mig. Våra leder tar lite stryk av det och vi linkar fram värre än vanligt emellanåt. Ibland tvärstannar Kezzi och bara blänger på mig. Jag vet vad han vill säga, "jag går inte en meter till". Hur jag kan veta det? Jo, jag vill själv säga så ibland ...
Men att vara i rörelse ska ju vara bra för oss med artros, så vi tragglar oss vidare på våra promenader.
 
Något som jag också tragglar med är jobbsökeri. Bland annat tog jag kontakt med ett företag häromdagen och fick komma dit på intervju. Det var inte så att de sökte personal, utan jag erbjöd mina tjänster. Personen jag pratade med tyckte att det var märkligt att min tidigare arbetsgivare inte lät mig jobba kvar.
 
 
Det där är något som känns knepigt för mig. För det låter så helt orimligt att man blir uppsagd från kommunen, där man arbetat i många år, på grund av att man inte kan omplaceras efter genomgången sjukdom med kvarstående funktionsnedsättning.
 
Att i det läget förklara vem jag är och vilka arbetsuppgifter jag inte kan utföra, känns väldigt jobbigt. Rent av deprimerande. 
 
Jag vet att jag är negativ, men det negativa är en reaktion på allt jag varit med om och blivit utsatt för. Min ork för allting är kraftigt reducerad. 
 
Jag har bokat en tid på onkologimottagningen för att diskutera medicineringen. Jag vet inte om jag orkar fortsätta med den här anticancermedicinen, som ger så mycket biverkningar. En effekt av den medicinen är att jag måste äta mycket smärtstillande. Tabletter som jag blir så trött av.
 
Och trött kan man inte vara när man ska vara en aktiv arbetssökande. 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela