trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

En fallande dam

Publicerad 2015-10-29 15:39:50 i Allmänt,

Nu ska jag skriva lite om gårdagen. Dock är det lite svårt att skriva, för jag har ont i ena handleden. Varför jag har det ska jag snart återkomma till.
 
Igår var det dags för en ny omgång med cellgifterna. Eftersom jag åker sjukresebussen till Uppsala och den inte går så ofta, så går det åt en hel dag för ett par timmars behandling. Igår följde väninnan Lena med mig och gjorde mig sällskap.
 
Jag hade varit lite ängslig för den här behandlingen. Vet inte varför, men det kan vara det att jag är orolig för att jag ska få kraftiga biverkningar igen. Fast även den här gången fick jag en något lägre dos än första gången, för att minska nivån på biverkningarna.
 
Nu är hälften av cellgiftsbehandlingarna avklarade. De tre återstående gångerna blir det andra typer av cellgifter, som även de har svåra biverkningar. Fick en lång lista med mig hem med allt jag kan känna av efter den kuren. Jag tycker att det är jobbigt och obehagligt med alla biverkningar. Minns hur jag efter första behandlingen fick bland annat diarré och otroliga kramper i magen. 
Jag satt på toaletten och bad. Jag bad till Gud, Allah, Jesus, mina döda föräldrar och alla döda katter och hundar jag haft. Jag bad om lindring och hjälp. Kanske blev jag bönhörd, för jag fick ju en lägre dos nästa gång.
 
Jag har börjat se framåt nu, tänka på vad som ska hända efter alla behandlingar. Om allt går som det ska är jag färdigbehandlad i slutet av februari. Jag hoppas att jag kan börja arbeta så smått framåt vårkanten.
 
Nu till min onda handled ...
Jag gick till torget idag för att köpa en gravdekoration och efter det gick jag till en liten affär med utländska matvaror för att köpa olivolja. Tack och lov köpte jag olja i en plastflaska. För när jag gick därifrån en bit upp på trottoaren så ramlade jag pladask! Jag vet inte vad som hände, jag svimmade inte, det svartnade inte för ögonen och det var inget jag snubblade på.
Det var bara som om benen drogs undan. I fallet försökte jag naturligtvis skydda min nyinköpta gravdekoration. Olivoljan var ju i pastflaska så den var det ingen fara med. Jag ramlade på nåt sätt handlöst och tog emot mig med bröstkorgen och ena handleden. Som nu gör ont. Det är ingen fraktur, men en ordentlig stukning är det säkert. Jag kan röra på handleden åt alla håll, men det gör som sagt ont.
Så onödigt, jag har väl nog med krämpor ändå! 
 
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela