trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Ingen bra dag

Publicerad 2017-01-31 17:40:11 i Allmänt,

Idag har det inte varit någon bra dag. Hade sovmorgon, men väcktes av ett förfärligt oväsen och ett envist ringande på dörrklockan. Jag hörde att det även ringde på grannens dörr. Invasionen är här, tänkte jag! Tittade i dörrögat och såg två karlar utanför. Jaha, Putin och Trump kommer i enad tropp! Ska jag hoppa från balkongen?
 
Jag slängde dock på mig en morgonrock och öppnade dörren. Såg att grannen också öppnade sin dörr, hon var lika yrvaken hon.
"Vi ska spola era avlopp", hävdade männen, som inte alls var Putin och Trump. "Har du inte läst lappen?", sa den ena. "Jag har inte fått någon lapp", svarade jag. Men karlarna envisades med att jag visst fått en lapp. Nu är ju inte mitt minne det bästa, men eftersom grannen tydligen inte heller läst lappen blev jag fundersam. Nåväl, spolningen gick snabbt och sedan stormade de in till grannen.
 
Sen hände nästa incident. Jag gick ut på promenad och när jag kommer in upptäcker jag att jag glömt stänga av spisen, efter morgonens grötkokning. 
 
Inte nog med det, lymfterapeuten ringer och vill boka in tiden som vi pratade om. "Ehh, vilken tid?, svarade jag. "Den dagen när en representant från bandagefirman kommer". Då kommer jag ihåg att vi pratat om att jag skulle få prova ett nytt slags bandage, men vilken dag det skulle ske har jag helt glömt bort. Och naturligtvis har jag annat inbokat den dagen. Så jag ska få en tid vid ett annat tillfälle. 
 
Sen var det dags för besök hos frissan. Jag hade en rad grejer jag skulle uträtta innan frissabesöket, men av någon anledning hade jag ingen koll på tiden och upptäcker plötsligt att det är dags att rusa iväg. Inget av det jag tänkt göra har jag gjort!
 
Nej, den här dagen var ingen bra dag, men jag är nöjd med hårklippningen i alla fall.
 
 
 

Jobb!!

Publicerad 2017-01-26 17:34:41 i Allmänt,

Idag har jag börjat jobba! Som en vanlig, normal människa. Efter 1,5 år. Det känns så otroligt bra. Jag har liksom börjat på kapitel 2 nu. Eller om det är kapitel 439 kanske.
 
För ganska exakt 2 år sedan började jag känna mig trött. Jag blev bara tröttare och tröttare. Hade ont i varenda led. Vad jag inte förstod då var att kroppen signalerade att något var fel. Att det växte ett flertal tumörer i kroppen. 
Tumörer är ju rätt smarta, såtillvida att de till exempel lägger beslag på näring. Kroppen får gå på sparlåga och tumörerna växer och mår bra.
 
Nu hoppas jag innerligt att inga mer tumörer får för sig att börja växa i min kropp igen. Att jag inte ska behöva genomgå flera jobbiga behandlingar.
 
Den igår avslutade lymfbehandlingen har varit väldigt påfrestande, men den har gett resultat. Lymfödemet har minskat, även den andra armen har minskat i omfång. Förmodligen var lymfsystemet i den armen också påverkat.
Nu har jag fått förhållningsorder om vikten av att hålla igång. Gärna med bassängträning och stavgång. Viktigt att röra på armarna mycket. Jag får väl rocka loss ordentligt på kören ...
 
Kören börjar på måndag, då blir det resa till Uppsala 1 gång per vecka. Men det är ju till en rolig sak, så de resorna är inte så påfrestande.
 
Min arbetsplats känns väldigt bra. Kollegorna där verkar måna om mig och tycker att jag ska ta det lugnt i starten. Jag blir ju gärna lite ivrig och vill gasa igång i hög fart.
Men jag inser att både kropp och knopp måste få tid att vänja sig med det nya livet.
Det positiva livet!
 
 
 
 
 

Star Wars

Publicerad 2017-01-18 17:37:40 i Allmänt,

Iklädd rymddräkt á la Star Wars genomgår jag nu daglig lymfbehandling. Dräkten är kopplad till en maskin, som med högt tryck pumpar in och släpper ut luft. Efter varje behandling packas armen och handen in i ett enormt bandage, som ska sitta till nästa behandlingsdag.
Och jag är dödstrött! Kombinationen daglig bilfärd till Uppsala och effekt av behandlingen verkar påfresta både kropp och knopp.
 
Besöket på min blivande arbetsplats kändes riktigt, riktigt bra. Men det är ett tillfälligt arbete, påpekas det hela tiden. Hur långt detta tillfälle är har jag inte fått någon information om. Inte heller hur det blir med uppsägningsprocessen. Jag är ju varslad, men har inte fått den slutliga uppsägningen.
Som vanligt verkar det som att jag får informationen sist. Om jag ens får någon.
 
Idag är jag riktigt less. Less på sjukdom och allt som följer med. Less på behandlingar. Less på min arbetsgivare, som bara plockade bort min tjänst när jag var som mest sjuk. Och inte gav mig någon information om detta.
Egentligen orkar jag inte med flera förändringar. Det har varit alldeles för mycket som rubbat mina cirklar under de senaste åren. 
Nu ska jag in och jobba på ett nytt ställe, med nya uppgifter och nya människor. Tillfälligt. Hur mycket energi och hjärta ska jag lägga ner? För jag tror inte att jag pallar med ett nederlag till.
 
På plussidan, som inte är så stor, kan jag nämna min nya apparat. Det är en radio och spelare för CD, kasett och LP. Den är helt ny, men ser ut att vara från femtiotalet. Jag hade många LP-skivor i min ungdom, men dessa har jag tyvärr inte kvar. Sonen som var på besök häromdagen, hade dock med sig några stycken och så köpte jag några skivor billigt på second hand. Det känns ju helt magiskt att sätta på en LP-skiva igen!
 
På plussidan finns förstås kören, som drar igång igen om ett par veckor. I början av sommaren är det planerat att kören ska göra en kryssning till Tallinn. Om vi får ihop tillräckligt med deltagare. I Tallinn ska vi göra en utomhuskonsert. Jag hoppas verkligen att det blir av.
 
Jag önskar att plussidan ska växa och att minussidan snart ska vara ett minne blott. Ett minne som jag ska förpassa långt långt bort.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela