trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Omslag i luften

Publicerad 2017-05-17 19:37:39 i Allmänt,

Hastiga väderomslag, som vi bjuds på nästan varje dag, är inget vare sig för Kezzi eller mig. Våra leder tar lite stryk av det och vi linkar fram värre än vanligt emellanåt. Ibland tvärstannar Kezzi och bara blänger på mig. Jag vet vad han vill säga, "jag går inte en meter till". Hur jag kan veta det? Jo, jag vill själv säga så ibland ...
Men att vara i rörelse ska ju vara bra för oss med artros, så vi tragglar oss vidare på våra promenader.
 
Något som jag också tragglar med är jobbsökeri. Bland annat tog jag kontakt med ett företag häromdagen och fick komma dit på intervju. Det var inte så att de sökte personal, utan jag erbjöd mina tjänster. Personen jag pratade med tyckte att det var märkligt att min tidigare arbetsgivare inte lät mig jobba kvar.
 
 
Det där är något som känns knepigt för mig. För det låter så helt orimligt att man blir uppsagd från kommunen, där man arbetat i många år, på grund av att man inte kan omplaceras efter genomgången sjukdom med kvarstående funktionsnedsättning.
 
Att i det läget förklara vem jag är och vilka arbetsuppgifter jag inte kan utföra, känns väldigt jobbigt. Rent av deprimerande. 
 
Jag vet att jag är negativ, men det negativa är en reaktion på allt jag varit med om och blivit utsatt för. Min ork för allting är kraftigt reducerad. 
 
Jag har bokat en tid på onkologimottagningen för att diskutera medicineringen. Jag vet inte om jag orkar fortsätta med den här anticancermedicinen, som ger så mycket biverkningar. En effekt av den medicinen är att jag måste äta mycket smärtstillande. Tabletter som jag blir så trött av.
 
Och trött kan man inte vara när man ska vara en aktiv arbetssökande. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: znogge

Publicerad 2017-05-17 19:47:07

Förstår att det blir en märklig situation när det blir du som får förklara varför du inte är kvar. Det borde varit en självklarhet när du varit anställd så många år i kommunen. Så egentligen borde kommunen förklara och du borde inte behöva ta de på en intervju.

Svar: Ja det är så mycket som är märkligt i den här historien ...
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2017-05-19 21:06:17

Så jävligt det är. Jag fick också sluta utan skäl och det är så tärande, så tärande.
Hoppas du kan få hjälp med medicinen i alla fall. Jag tycker att du är tuff och modig som jagar jobb aktivt och önskar att arbetsgivarna kunde se vilka kompetenser du besitter. Ingen ska behöva behandlas som du.
Tankar av det varma slaget!

Svar: Ja det är fruktansvärt tärande. Tror ingen som inte varit där förstår riktigt hur nedsättande en sån här behandling är.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2017-05-24 19:35:33

Men du... Ge inte upp. Jag överlevde De Sju Svåra Åren (och några där till) - allt ordnade sig till sist. Visserligen får jag aldrig svar på varför och den som gjorde detta mot mig tycks leva ett liv i rikedom som verkligen SKÄR i min själ. MEN... Jag överlevde. Jag tror att du gör det också. Nån gång hoppas jag att vi kan språkas vid om detta.
Var rädd om dig!

Svar: Tack tack! Hoppas jag med!
Trollis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela