trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Fina dagar

Publicerad 2018-05-29 11:53:01 i Allmänt,

Fortfarande funderar jag på hur jag kunde vara så dum, som trodde att jag skulle klara ett jobb i Uppsala. När det gäller vissa saker är jag klok och förståndig. Till exempel så försöker jag undvika gluten och mjölkprodukter, för att jag vet att jag får ont i magen om jag äter sådant. 
Men ta ett jobb, där jag sitter på bussen 2 timmar om dagen och framför dator/telefon 8 timmar om dagen, det tror jag att jag ska klara av. Trots att jag vet att jag har svårt att sitta längre stunder på grund av värken.
På tal om magen, så har de antiöstrogener, som jag måste äta under 10 års tid, många biverkningar. Förutom ledvärk påverkar de också bland annat magen. Diarrédagar var tredje dag ungefär. Det försökte jag på något vis glömma bort!
Likaså försökte jag glömma att immunförsvaret är nedsatt på grund av det stora antal lymfkörtlar som är borttagna. Att det kan leda till bland annat trötthet, var något jag också försökte glömma.
 
Något som är svårt att glömma, är att man som sjuk är helt beroende av Försäkringskassans bedömning. Jag har skrivit ett par brev till dem, med frågor, men inte fått något svar. Idag så ringde jag. På frågan om och när jag kan få sjukpenning, fick jag bara till svar att de har minst 30 dagars handläggningstid. 
"Jaha", sa jag, "vad gör jag med mina räkningar då". "Det vet inte vi", var svaret jag fick.
 
Undrar om jag kan ringa runt och säga att jag har 30 dagars handläggningstid? Godtar till exempel banken och Telia det? Eller bostadsrättsföreningen och Coop?
 
Om man bortser från sjukdom och ekonomiskt elände, har jag haft några fina dagar. Besökte Löparö ett par dagar förra veckan. Yngste sonen med familj, hade lånat sin svärfars sommarhus där. Det var fantastiskt fint och avkopplande och jag fick umgås med barnbarnen. 
Även Kezzi njöt av tillvaron, han plaskade mest runt i vattnet.
 
I söndags var det så dags för 5-årskalas för äldste barnbarnet. Slime och såpbubblor är tydligen innegrejen för barn i den åldern. 
 
Idag kom broschyren "Om krisen eller kriget kommer", i brevlådan. För några år sedan blev jag intresserad av prepping och har lite nödsaker förvarade både i bilen och i lägenheten. Men det kan nog vara läge att se över utrustningen litegrann. 
 
Men först och främst borde jag nog förbereda mig på den analkande ekonomiska krisen.
Min egna personliga kris. 
 
 
 
(null)
 
(null)
 

Kommentarer

Postat av: Znogge

Publicerad 2018-05-29 13:16:07

Som jag har sagt tidigare så borde du inte behöva befinna dig i den situation som du gör. Du har gjort gjort vad du har kunnat och mer därtill. Men än så kan man inte begära.

Själv hade jag en dust med försäkringskassan i dag. 30 dagar har gått men inga pengar. De höll på att utreda min inkomst men ingen hade följt upp att det gjordes. Det krävde ett samtal till kommunen som inte hade gjort sitt heller. Nu hoppas jag verkligen att det blir gjort ordentligt! Suck, säger jag bara!

Svar: Jag förstår inte att FK kör enligt sina egna regler. Det har blivit obegripligt och otroligt försämrat där på senaste åren. Aldrig att det var något krångel för en 10 år sedan.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2018-06-04 13:04:32

Mina kontakter med försäkringskassan har tack och lov varit få, men det har aldrig varit nåt krångel. Jag hör många som råkar ut för det, så jag är glad att jag har skonats. Kommunen gör nog ganska ofta inte sitt. Här i Uppsala tycks det enda de gör är att bygga hus (vem har råd att bo där?) och göra cykelbanor (fotgängare vistas i cykeltrafiken med stor fara för livet. Några bilar vågar knappt ta sig fram genom stan heller - det har kommunalpolitikerna sett till).
Jag hoppas verkligen att du får ordning på tillvaron. Tyvärr verkar en ju inte få nån sorts hjälp och stöd nånstans ifrån - vis av egen erfarenhet. Reste mig i elfte timmen, utan stöd. Skadad för livet. Den som orsakade skadan går dessutom helt fri, t o m välkomnades tillbaka av vår gemensamma arbetsgivare.Nej, det finns ingen rättvisa, jag är ledsen.
Tänker på dig i alla fall. Klappa Kezzi-killen från mig.

Svar: Tack för klappen, säger Kezzi! Nej Försäkringskassan gör en enbart besviken. Jag är inte berättigad till sjukpenning. Suck och stön, det är inte lätt på något sätt.
Trollis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela