trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Vad hände?

Publicerad 2017-08-29 15:07:54 i Allmänt,

Ja, vad hände egentligen igår? Jag satt där i godan ro i förberedelserummet vid ögonkirurgimottagningen. Fick droppar i ögat och operationskläder att sätta på mig. Tackade sturskt nej till lugnande medel. Jag brukar reagera kraftigt på sånt och tänkte att jag måste ju kunna ta mig hem med bussen i vaket skick.
 
Sen fick jag gå in i operationsrummet och lägga mig på britsen. De täckte mig med papperskynken och över ansiktet klistrades ett pappersark. Efter en stund blev det väldigt varmt där under pappret. Jag började må illa och hjärtat satte igång att rusa. 
"Du måste ligga still", sa doktorn. Vilket jag förklarade inte var så lätt när jag fick andnöd och hjärtat galopperade i bröstet. De kollade min puls och avbröt en stund. Efter ett tag fortsatte de, men pulsen skenade fortfarande. Doktorn tog då beslutet att avbryta operationen. De ska istället operera mig under narkos vid ett annat tillfälle och då ta båda ögonen samtidigt.
 
Matt och vinglig fick jag gå därifrån. Jag ville bara komma ut i friska luften. Idag känner jag mig otroligt trött och medtagen. Ögat, som de var inne och bökade med, ser jag inget på.
Jag vet inte om synen kommer tillbaka före operationen. Det är jättebesvärligt att ha bara ett öga. Det är ju kraftigt närsynt och även det angripet av starr. 
 
Så ser ni mig på stan och jag verkar mer förvirrad än vanligt och inte hälsar, så beror det helt enkelt på att jag inte ser. 
 
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela