trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Snart dags

Publicerad 2016-05-31 11:04:38 i Allmänt,

Igår genomförde vi sista repet på hemmaplan inför konserten på Dalhalla i helgen. Under förra årets konsert kände jag mig så trött och sjuk, fick ju min diagnos några veckor senare, jag hoppas att årets konsert känns bättre. Även om jag fortfarande är ohyggligt trött och har grymt ont i lederna.
 
Det finns fortfarande biljetter kvar om någon är intresserad. Allt pengaöverskott, vilket vi hoppas blir en stor summa, kommer att gå till en organisation som heter WRA. De arbetar aktivt med att minska mödradödligheten i världen. Just nu har man ett projekt i Rumänien. Ett land som har mycket hög mödradödlighet och obefintlig mödravård.
 
Till Dalhalla kommer jag ha med mig fyra väninnor, som ska sitta i publiken. Vi ska övernatta i en liten stuga och på så vis få en hel helg i det vackra Dalarna.
 
Annars går mycket tid åt till funderingar över framtiden. Försäkringskassan har låtit meddela att jag så att säga snart är vid vägs ände. Att min sjukpenning bara kommer att utbetalas några veckor till. Sen är det stopp!
 
På jobbet verkar det också vara stopp. Att arbeta i hemsjukvård, som var arbetsgivarens förslag då jag inte fick återgå till mina gamla arbetsuppgifter, är inte tänkbart enligt onkologläkaren. Min ledsjukdom, artros, har drabbat alla leder. Den är aggressiv och påverkas mycket ogynnsamt av antihormonbehandlingen. Den behandlingen måste jag dessvärre uthärda i 10 år.
 
Likadant sa sjukgymnasten på handgymnastiken, där jag var sista gången igår. Utvärdering av behandlingen gjordes med ett test och tyvärr hade min funktion i händerna blivit mycket sämre. 
Jag har värk 24 timmar om dygnet, året runt. Har haft det så länge jag kan minnas. Jag vet inte hur det känns att inte ha ont.
 
Så vad kommer att hända? Jag har ingen aning, det enda jag vet är att min sjukpenning snart går i graven. Jag läser platsannonser, men att hitta ett jobb i min situation känns ganska hopplöst. Det är ju inte personer som mig, som man skriker efter på arbetsmarknaden precis. 
 
Något ekonomiskt stöd från samhället kommer jag inte heller få, då jag står som ägare både till bil och lägenhet. Även om det faktiskt är banken som äger största delen av både bil och bostad. 
 
Så framtiden ser inte ljus ut.
 
 

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela