trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Klarsynt

Publicerad 2017-10-31 12:39:35 i Allmänt,

Igår fick jag mina nya glasögon. Eller fick och fick. Kostnaden grävde ett djupt hål i både plånbok och bankbok. Men vad ska man göra? Se måste man ju.
 
Både optikern och ögonläkaren hade varnat mig för att det kan bli besvärligt, då bara det ena ögat är opererat. Där är det insatt en lins med styrka och skillnaden mellan glasen är oerhört stor. Hjärnan kan liksom "go bananas" med sådana glasögon. 
Jag måste dock säga att det har fungerat jättebra. Visst ser jag lite vingligt och vimmelkantigt, men det är inte alls så att det stör. I det opererade ögat har jag en fantastisk synskärpa nu, med de nya glasögonen. Får se om jag tar mod till mig någon gång och opererar även det andra ögat.
 
Jag skriver och läser mycket inför ett projekt jag håller på med, så bättre synskärpa är verkligen välkommet. Jag har alltid tyckt om att skriva och är för tillfället inne i en skrivarperiod. Har så mycket inom mig, som jag skulle vilja ha ut skrivvägen. Tyvärr kom det en rastlöshet till mig i samband att jag blev sjuk för två år sedan, som gjort att jag har haft det svårt att hålla på med något alltför långa stunder. 
Nu har jag en förhoppning om att rastlösheten ska vara i avtågande.
 
På jobbfronten är det inget nytt. Skickar in ansökningar då och då, men har inte längre något hopp om att ens få ett svar.
 
Hopp om så mycket har jag inte längre. 
Tar en dag i taget. Det kan i och för sig vara en rätt behaglig strategi. Man vet ju inte vad morgondagen för med sig, så varför oroa sig i förväg. 
 
 
 
 
(null)
 
(null)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela