trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Den lever

Publicerad 2016-12-09 16:04:36 i Allmänt,

Den här bloggen lever, om än ett ganska sporadiskt liv. Jag har ju all tid i världen att skriva här, men har inte drivet som jag hade förr i tiden.
 
Ibland deppar jag nästan ihjäl mig och orkar inte göra någonting. Som nu till exempel, när arbetsgivaren meddelade att det fanns ett lämpligt vikariat till mig. Jag skulle passa sååå bra! Jag gick dit och det kändes sååå bra. Personalen ville att jag skulle börja dagen efter.
Så fort går det dock inte, chefer skulle informeras och överlägga först. Två dagar får jag vänta. Då kommer beskedet, tyvärr, det blir inget!
 
Ungefär samtidigt fick jag besked angående ett jobb jag sökt på egen hand. Tyvärr, inget där heller.
 
Så jag stampar på samma fläck igen. Har lön under uppsägningstiden, men sedan blir det kärvare. Hur kan man säga upp någon på grund av sjukdom, undrar många. Ja, det gör de ju inte, de säger upp mig för att de inte kan hitta sysselsättning åt mig. Någon slags omtanke om en sedan länge anställd person finns inte.
 
I helgen har jag flera aktiviteter på gång. Jag hoppas det kan ge mig lite energi. Imorgon ska jag hälsa på barnbarnen och på söndag är det dags för körens konsert i Gottsunda Centrum. Sedan blir det ett politiskt möte på söndag kväll. Det är skönt att göra saker som inte har med sjukdom och jobbelände att göra.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Charlotte

Publicerad 2016-12-09 16:14:44

Du gör det så himla bra som orkar vara med i olika aktiviteter och människor. En annan orkar knappt gå med soporna för man är livrädd att stöta på någon.
Tusen varma kramar❤

Svar: Helst vill jag bara dra täcket över huvudet och sova, men det går ju inte.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2016-12-09 17:08:17

Arbetsgivarna gör ju som de vill. Min sa upp mig utan skäl alls - och jag tror att vi har samma grundarbetsgivare du och jag. Det är det värsta, att inte få veta varför, vad en har gjort. Fast att bli uppsagd för att en är sjuk är definititvt inte heller OK. Men detta skäl anges gissningsvis inte, eller?
Jag vet inte hur många jobb jag sökte under De Sju Svåra Åren. Sen maj i år har jag ett fantastiskt bra jobb, en provanställning först som blev fast jobb strax innan mamma gick bort. Jag hann berätta det för henne! Men det finns en hög, som är cirka 15 cm på höjden, av ansökningar på jobb som arbetsgivarna fortfarande inte har lämnat besked om... Sån nonchalans...
Om jag orkar tar jag en tur till Gottsunda på söndag. Vilken tid? Vore kul att höra lite vacker sång och kanske få möjlighet att säga hej till dig efteråt.
Kram och ge inte upp! Det finns bra arbetsgivare, det gäller bara att hitta dem.

Svar: Vi uppträder kl. 13.00 i Gottsunda centrum.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2016-12-11 18:16:21

Tyvärr kunde jag ju inte komma idag pga ögat. Jag ser liksom inte att köra bil. Hoppas det gick bra för DIG - både att köra bil och sjunga!!!

PS Salvan du tipsade om är restnoterad och verkar inte finnas nånstans... Blev tipsad på Insta om en ANNAN salva dock, Behepan nånting, av en fd jobbarkompis som använder den just på sina ögonlock. Ska försöka få tag i den i morgon!

Svar: Både sjungandet och körningen gick bra. Du får komma en annan gång. Hoppas att ögat är bättre.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2016-12-13 15:53:36

Tack, ögat är mycket bättre och salvan heter Bepanthen Anti-Exem och inget annat!

Svar: Skönt om salvan fungerar.
Trollis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela