trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Oktoberbullar

Publicerad 2017-10-01 11:22:00 i Allmänt,

Nu är det oktober och snart är det Kanelbullens dag! Något annat som oktober förknippas med är bröstcancer. Vi drabbade är förstås jättetacksamma över det. Vi kan inte nog önska att pengaflödet till cancerforskningen ökar. Vilken onödig sjukdom det är! Lömsk och elak kommer den smygande, inte sällan när livet är som bäst. 

Något som också smyger sig på under oktober, är allt tramsande på sociala medier. Kedjebrev och uppmaningar att skriva konstiga statusupplägg. För gör man det, hyllar man de cancersjuka! Allt det där är som sagt trams! Likaså är det trams att säga åt en cancersjuk att hen måste kämpa. 

Cancer är inget krig, cancer är en sjukdom som behandlas med evidensbaserade metoder i sjukvården. Den behandlas inte med kamp och styrkekramar.

För ett tag sedan fick jag ett energiryck och satte mig ner och gjorde ansökningar till en hel radda jobb. Tyvärr läste jag i samma veva en artikel som gjorde gällande att man redan vid 40 år fyllda, hamnar i bakvattnet när det gäller jobbkonkurrens.

Det är så tråkigt att inte ha ett jobb. Att inte behövas och finnas i ett socialt sammanhang. Sen är det förstås en ständig oro över ekonomin. 

Nu över till något helt annat. Den här helgen har nazister tågat på svenska gator. Jag har träffat många överlevare från Förintelsen, både här i Sverige och i Israel. Att vi nu bereder plats för dessa avskyvärda människor är en oerhörd tragedi. En mardröm. För att inte tala om vilken mardröm det måste vara för grupper som nazisternas hat riktas emot, judar, homosexuella, romer etc.

Hur kan vi tillåta att de sprider sin dynga?

 

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-10-02 09:10:43

Hej! Du kan inte arbeta i en vikariepool? Då jobbar du hur mycket du vill, du bestämmer själv. Jag är lärare. Orkar inte längre ha klass efter bc.Är fyllda 60. Det funkar bra, jag kommer till stor användning samtidigt som jag slipper det totala ansvaret. Akkis skriker ju efter syrror. / Annika

Svar: Att pendla till Uppsala är uteslutet, orkar jag inte. Sen kan jag ju inte utföra alla sjuksköterskeuppgifter pga nedsatt funktion i händerna.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2017-10-02 17:58:46

Håller med dig om att styrkekramar och sånt inte biter på sjukdomar. Som åskådare önskar jag att jag kunde gör nånting handgripligen för att hjälpa till, men jag kan inte ens trolla fram ett jobb till dig. Jag tror att du är en tillgång för rätt arbetsgivare, med din gedigna erfarenhet. Ge inte upp, vännen!

Svar: Ja jag tycker också att jag borde kunna göra lite nytta på en arbetsplats. Lite oväntat att ens arbetsliv slutar så här.
Trollis

Postat av: http://nouw.com/Familjehemsmormor

Publicerad 2017-10-03 18:53:52

Tittade på humorgalan ihop med barnen igår. Det var ett inslag med en liten tjej som gick bort i hjärntumör. Det drabbade mina pojkar och de propsade på att vi genast skulle bli månadsgivare.., så det fick vi bli. Ibland tycker jag att det pratas för lite om cancerns efterverkningar. Bara för att cancern är väck är man inte alltid frisk.., och det har du ju bittert fått erfara. Min far lever mer skador efter strålning. En obrukbar urinblåsa ledde till att det långt om länge fick bli urostomi. Håller med dig om tramset. Har plockat bort min fb och det är riktigt skönt att slippa se det i sitt flöde. Skickar ingen styrkekram men du får en vanlig kram över nätet. Ge dig inte! /Helena

Svar: Ja det är nog inte många människor som förstår hur "drabbad" man är resten av livet. Och barn borde aldrig få cancer!! Kram
Trollis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela