trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Förändringar

Publicerad 2017-02-11 14:34:55 i Allmänt,

Att skriva här är inget som jag hunnit med på sistone. Jobbar heltid nu, orken är skaplig, men som sagt tiden är ibland inte på min sida. Men jobbet är suveränt, trivs jättebra. Hoppas bara att jag får stanna där. Har inte fått något besked om det.
 
Lite motion försöker jag också hinna med. Var i badhuset häromkvällen med en väninna och idag får det bli en promenad med stavar. En kort promenad, för jag dras med en envis förkylning. 
 
Kezzi har börjat på sitt gamla dagis och verkar väldigt nöjd med det. 
 
Mitt lymfödem i armen har börjat krångla igen, trots att jag har det hårda bandaget på. Det blir små hål i huden och vätska sipprar ut. Nu ska jag få ett kompletterande förband som ska användas nattetid.
 
Vore bröstcancer en typiskt manlig sjukdom, tror jag att man hade hittat sätt att både förebygga och bota lymfödem. Liksom jag tror att man hittat andra anticancermediciner, än dessa som vi måste äta i åratal och som har hemska biverkningar.
 
Pratade med en "bröstsyster" på stan häromdagen. Våra upplevelser var väldigt lika och vi förstod varandra till punkt och pricka. Till exempel det här med att den jobbigaste kampen börjar när de initiala behandlingarna är över. När det förväntas att man är botad och att man ska vara som vanligt igen. Då börjar allt trassel med sjukvården, biverkningar, komplikationer och tjafs med myndigheter och arbetsgivare. Och allt får man göra själv, det är inte så att det finns någon inom vården som hjälper en. 
Nu har både jag och personen jag pratade med lång arbetserfarenhet från vården, så vi vet kanske lite om vart man ska vända sig. Måste vara ännu värre om man inte har kännedom om olika kontaktvägar.
 
Den psykologiska biten är inte heller något som vården med automatik tar hand om. Man förändras mycket av en sådan här sjukdom, inte bara fysiska förändringar, utan även på det psykologiska planet förändras man.
 
Men man får bita ihop. Efter varje stenig stig finns det en liten glänta ...
 
 

Kommentarer

Postat av: Tofflan

Publicerad 2017-02-16 19:08:27

Jag hoppas att du närmar dig gläntan och att du trivs på nya jobbet!

Svar: Jobbet trivs jag på men gläntan är nog avlägsen ...
Trollis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela