trollresan.blogg.se

Bloggen handlar om min resa med ett oväntat resesällskap, min bröstcancer.

Om allt hade varit normalt

Publicerad 2015-08-16 13:24:51 i Allmänt,

Om allt hade varit normalt, hade jag vid det här laget börjat oroa mig inför morgondagen. Tillbaka till jobbet efter semestern, med all den jobbångest som hör till.
Men nu är inget normalt längre. När jag kan återgå till jobbet, är det ingen som vet.
 
Operationssåret läker på bra, gör lite ont ibland, men inte speciellt mycket. Huden runt såret är en kaskad i olika färger. Blått-rött-gult-lila. 
Det mest märkliga är känslolösheten i överarmen, armhålan och en liten bit av ryggen. Skada på grund av avklippta nerver under operationen. Ibland känns det som om en stor spindel travar omkring på armen. Mer än en gång har jag schasat bort spindeln, som naturligtvis inte finns där.
 
En annan påtaglig fysisk förändring, är att jag fryser. Vilket jag nästan aldrig gjort förut. På Akademiska sjukhuset virade jag in mig i filtar och handdukar. Mina fötter känns som isbitar och strumporna åker på. 
 
Nu är det drygt två veckor tills jag ska på återbesök. Då får jag reda på vilket behandlingsschema som jag ska följa. Jag är fortfarande jättetrött och känner att under de här veckorna måste lite kraft återhämtas. Jag tror att man behöver vara både fysiskt och psykiskt stark, för att gå igenom en tuff cancerbehandling. 
 
Ibland faller jag in i negativa tankegångar och tycker att allt känns meningslöst och hopplöst. Sjunker ner i små djupa, ledsna hål emellanåt. Det är väl normalt, kan jag tro men inte desto mindre jobbigt för det. 
 
Man erbjuds ingen som helst kontakt med vården för samtal efter en sådan här sak. Det kan jag tycka är märkligt. Fick bara en broschyr i handen med olika telefonnummer. 
Blev lovad ett telefonsamtal med en sjukgymnast efter hemgång, men än har ingen hört av sig. Nåja, jag tränar enligt broschyren ....
 
I fredags ringde jag till Försäkringskassan, för jag är orolig över ekonomin och ville prata lite med dem. Kommer till en automatisk röst som säger "Du har plats 211 i kön!". Du store tid!! 211! Efter en evighet har jag avancerat till plats 206! Då lägger jag på luren.
 
Att man måste vara frisk för att vara sjuk, kan jag härmed skriva under på!
 
 

Kommentarer

Postat av: Znogge

Publicerad 2015-08-16 22:01:51

Finns det kanske någon möjlighet att nerverna läker ihop igen? Min mamma tappade känseln och rörelseförmågan i delar av handen efter en operation i armen. Men efter ett och ett halvt år så var den tillbaka igen.

Så märkligt att du inte erbjudits någon kontakt för samtal. Jag har själv en cancerrelaterad åkomma, som tack och lov inte påverkar livslängden eller kan spridas, och jag fick direkt erbjudande om en kuratorskontakt. Jag tackade nej men fick erbjudandet direkt när jag var inne på första undersökningen.

Ja, det sistnämnda stämmer mer än väl!

Svar: Jodå, nervtrådarna kan läka ihop igen och det är ju inget farligt att det blivit så här. Mer en konstig känsla.
Trollis

Postat av: Tofflan

Publicerad 2015-08-17 20:58:48

Det kan ju vara så att känseln - eller delar av den - kommer tillbaka. Med några lymfkörtlar minus i armhålan lär du inte behöva deodorantera där - fast det gör man ju i alla fall.

Hoppas sjukgymnasten hör av sig snart. Det är ju viktigt!!!

Fortsätt vara rädd om dig och tappa ingen sug! Jag lovar att slänga tillbaka den på dig om så behövs.

Svar: Sjukgymnasten ringde igår .... en vecka och en dag efter operationen ...
Trollis

Postat av: None

Publicerad 2015-08-18 06:21:26

Det är ju fullkomligt galet att man inte får prata med ngn. Borde vara självklart att bli erbjuden när man får diagnosen. Få prata med andra som är/har varit i samma situation. Du har så rätt i att man måste vara frisk för att vara sjuk. När min gubbe blev skötte jag de flesta kontakter m myndigheter o sjukvård.
Önskar dig en fin dag💛

Svar: Tack!
Trollis

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-09-06 10:57:42

Det var dåligt. Själv fick jag en broschyr med mycket fakta där det bla fanns namn och telefonnummer till en kurator.//Ullis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Trollis

Jag är mamma, farmor, svärmor och matte. Sjuksköterska till yrket.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela